ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ/ ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ | ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ | ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ | ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ | ΔΙΑΦΟΡΑ

Για επικοινωνία πρωινές ώρες το σταθερό 2103801718 και τις άλλες ώρες το κινητό τηλέφωνο 6977831531. Ή στέλνετε email στο erevnitis@yahoo.com ή sms στο 6977831531.

Διεύθυνση: Μανώλης Καλομοίρης, Κατακουζηνού 10, 2ος όροφος, 10677 Αθήνα

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ: Βρισκόμαι κοντά στη πλατεία Κάνιγγος και η Κατακουζηνού είναι κάθετος δρόμος στην Θεμιστοκλέους 15 και πρώτος παράλληλος της Ακαδημίας (με κατεύθυνση προς τα κάτω). Είμαστε στον 2ο όροφο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΕΛΤΑ: κόστος 3,80 € ως 3 κιλά (μετά 0,50 € το κιλό)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ με κούριερ BIKE MESSENGERS μόνο για Αττική: κόστος 3 € ως 2 κιλά (μετά 0,50 € το κιλό)

Δείτε το χάρτη που ακριβώς είμαι

Μανώλης Καλομοίρης

Κατηγορίες Βιβλίων:

ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ | ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ| ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ | ΒΙΒΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ | ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ |

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ | ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΛΑΤΡΕΙΑ | ΘΕΟΛΟΓΙΑ | ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ | ΙΣΡΑΗΛ- ΕΒΡΑΙΟΙ - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΛΕΞΙΚΑ | ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ | ΠΑΙΔΙΚΑ | ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!! |

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ | ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ αγία γραφή στη δημοτικήΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ στην Δημοτική (με τα Δευτεροκανονικά)- Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας. Η Αγία Γραφή στη Δημοτική από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία. Τριάντα περίπου χρόνια εργάστηκαν 12 ειδικοί Έλληνες θεολόγοι, Καθηγητές Πανεπιστημίου (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης), για να μεταφράσουν την Αγία Γραφή από τα πρωτότυπα κείμενα στη γλώσσα που όλοι μιλάμε σήμερα. Ο γνωστός εκδοτικός οίκος της "Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας" μαζί με την Καινή Διαθήκη, που ήδη κυκλοφορεί, εμφανίζει για πρώτη φορά ολόκληρη την Αγία Γραφή στην απλή, σημερινή γλώσσα. Πρόκειται για μια επιστημονική μετάφραση Παλαιάς και Καινής Διαθήκης στη γλώσσα που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο. Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε από το εβραϊκό πρωτότυπο και από το κείμενο των Εβδομήκοντα (για τα λεγόμενα δευτεροκανονικά βιβλία π.χ. Ιουδίθ, Τωβίτ, Μακκαβαίων, Σοφία Σειράχ, κλπ). Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης άρχισε πριν από 30 περίπου χρόνια από τον Καθηγητή της Παλαιάς Διαθήκης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αείμνηστο Βασίλειο Βέλλα και ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατό του από ομάδα ειδικών θεολόγων καθηγητών της Παλαιάς Διαθήκης στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Η. Οικονόμου, Ν. Παπαδόπουλος, Β. Τσάκωνας, Π. Σιμωτάς, Μ. Κωνσταντίνου). Η Καινή Διαθήκη είναι στη γνωστή μετάφραση του 1989 από τους Καθηγητές Γ. Γαλίτη, Ι. Καραβιδόπουλο, Ι. Γαλάνη, Π. Βασιλειάδη, η οποία στηρίχθηκε σε προηγούμενη μεταφραστική εργασία από το κριτικό κείμενο με συμμετοχή των καθηγητών Σ. Αγουρίδη και Β. Στογιάννου (1985). Τόσο η Παλαιά όσο και η Καινή Διαθήκη έχουν τύχει της Ευλογίας και Εγκρίσεως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Καινή Διαθήκη έχει τύχει και των ευλογιών του Οικουμενικών Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως καθώς και των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας. Η έκδοση παρέχει εξαιρετικά βοηθήματα στον αναγνώστη όπως επεξηγηματικό Γλωσσάριο ειδικών όρων (π.χ. Λόγος, Βασιλεία των Ουρανών, Σοφία, Συναγωγή κλπ). Επίσης υπάρχουν υποσημειώσεις στο κείμενο με τις οποίες επεξηγούνται εκφράσεις, έθιμα και διάφορα πολιτιστικά στοιχεία των αρχαίων εποχών, όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα της Βίβλου. Υπάρχουν ακόμη ιστορικοί - συγκριτικοί πίνακες ώστε ο αναγνώστης να τοποθετείται ιστορικά και να ξέρει, όταν λ.χ. διαβάζει τα κείμενα του Προφήτη Μαλαχία ή του Οβδιού, ότι αυτοί οι Προφήτες έδρασαν στην Παλαιστίνη περίπου την εποχή που στην Ελλάδα γινόταν η μάχη του Μαραθώνα ή η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (490 και 480 π.Χ.). Επιπλέον έχει:Ιουδαϊκό Εορτολόγιο, Μέτρα-Σταθμά-Νομίσματα, Χάρτες και Οδηγό Ανεύρεσης Τοπωνυμιών στους Χάρτες. Επίσης είναι τυπωμένη με μεγάλα, ευανάγνωστα γράμματα. Κανονικό Σχήμα σκληρόδετη 25,00 € /20 € . β) Δερμάτινη: 38,50 €/ 30,80€. (20%)

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ στην Δημοτική ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ (με τα Δευτεροκανονικά)- Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας. Μικρό Σχήμα 12χ18 με μαλακό πλαστικό εξώφυλλο 18,00 /14,40 €. δ) μικρό σχήμα με εξώφυλλο υφασμάτινο τζιν χρυσόδετη με φερμουάρ 27,50 € /22 € ε) Μικρό Σχήμα Δερμάτινη χρυσόδετη με φερμουάρ: 45,00€ /36 € (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ (χωρίς τα Δευτεροκανονικά) -ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Κανονικό σχήμα με σκληρό εξώφυλλο 20,50 € / 16,40 (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ (χωρίς τα Δευτεροκανονικά) -ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Κυκλοφορεί: Α) κανονικό σχήμα δερμάτινη & χρυσόδετη 36 €/ 28,80€, Β)μικρό σχήμα με εξώφυλλο υφασμάτινο τζιν χρυσόδετη με φερμουάρ 23,00 € / 18,40€, Γ) μικρό σχήμα Δερμάτινη χρυσόδετη φερμουάρ 38 € / 30,40 € (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ (χωρίς τα Δευτεροκανονικά) -ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.μικρό σχήμα με μαλακό πλαστικό εξώφυλλο 17,50 € /14,00 € (20%)

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ- ΖΩΗΣ. Η Παλαιά Διαθήκη των Ο΄ και η Καινή Διαθήκη στο αρχαίο εκκλησιαστικό κείμενο. Μεγάλο Σχήμα. Σκληρό Δέσιμο. 1067 σελ. 25,00 € / 22,50 €

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΒΑΜΒΑ κανονικό μέγεθος με παραπομπές. Στην Καθαρεύουσα. 1102 σελ. 12,00 € /9,60 € (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ- ΒΑΜΒΑ μικρό σχήμα με μαλακό πλαστικό εξώφυλλο. Με παραπομπές. Στην καθαρεύουσα. Σχήμα 12,50 χ 17,70 εκ. Πάχος 2,8 εκ. 1280 σελ. 10,00 € /8 € (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ -ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΒΑΜΒΑ. Στην Καθαρεύουσα. Με την ίδια αρίθμηση σελίδων της αντίστοιχης κανονικής έκδοσης. Τώρα μπορούν όσοι έχουν δυσκολία στην όρασή τους, να διαβάζουν τον Λόγο του Θεού, αλλά και να κάνουν συστηματική μελέτη χρησιμοποιώντας τις παραπομπές σε παράλληλα εδάφια. Από την Παλαιά Διαθήκη παραλείπονται τα Δευτεροκανονικά. Δύο εκδόσεις: Με παραπομπές και χωρίς παραπομπές. Τιμάται 19,00 € / 15,20 € (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΒΑΜΒΑ δερμάτινη με ευρετήριο, κανονικό μέγεθος 36,00 € /28,80 € (20%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-ΝΙΚ. ΛΟΥΒΑΡΗ / ΑΘ. ΧΑΣΤΟΥΠΗ -4 ΤΟΜΟΙ -ΓΙΟΒΑΝΗΣ. Ένα μνημειώδες έργο από τον Αθανάσιο Χαστούπη, καθηγητή Εισαγωγής και Ερμηνείας της Παλαιάς Διαθήκης σε συνεργασία με τους Μητροπολίτη Νούβιας Άνθιμο, Παν.Χρήστου, Αθαν.Γερομίχαλο, Σάββα Αγουρίδη, Παν.Δημητρόπουλο, Αικ.Μηλιαρέση-Πούλο. Μετάφρασις των Εβδομήκοντα- Μετάφρασις Διορθωμένου Εβραϊκού Κειμένου- Σχόλια- Ιστορία του Ισραήλ-Γεωγραφία του Ισραήλ-Ιστορικοί Χάρται. Οι 3 πρώτοι τόμοι είναι η Παλαιά Διαθήκη. Περιέχει 2 στήλες: η πρώτη το Κείμενο των Εβδομήκοντα και η δεύτερη τη Μετάφραση του διορθωμένου Εβραϊκού στην απλή Νεοελληνική. Το εβραϊκό κείμενο αποκαταστάθηκε με τη βοήθεια της Μετάφρασης των Εβδομήκοντα, των λοιπών αρχαίων μεταφράσεων και με την νηφάλια κριτική έρευνα. Μαζί με τα Δευτεροκανονικά. Περιέχει παραπομπές σε παράλληλα χωρία και εικονογράφηση με γκραβούρες του Gustave Dore. Ο 4ος τόμος είναι η Καινή Διαθήκη στο Εκκλησιαστικό Κείμενο και σε Μετάφραση σε απλή Νεοελληνική από τον Νικόλαο Λούβαρη, καθηγητή Εισαγωγής και Ερμηνείας της Καινής Διαθηκης. Δείγμα σελίδας του έργου εδώ. Και οι 4 τόμοι είναι σε σκληρό δέσιμο, μεγάλο σχήμα. Συνολικά 3012 σελ. Από 200,00 € μόνο 100,00 € (50%)

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΓΑΜΟΣ). Μεταγλώττιση της μετάφρασης του Βάμβα. Χωρίς Δευτεροκανονικά. Σχήμα κανονικό 18,50 χ 12,50 σκληρόδετη. 1780 σελ. 16,00 €

Η ΒΙΒΛΟΣ MP3 -6 cd + 2 βιβλία (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Ολόκληρη η Αγία Γραφή στη Δημοτική (76 βιβλία) ηχογραφημένη σε mp3 με εκπληκτική μουσική επένδυση που σέβεται απολύτως το ιερό κείμενο σε μια πολυτελή καλαίσθητη κασετίνα. Ακούγεται η εγκεκριμένη από την Ορθόδοξη Εκκλησία μετάφραση από τα πρωτότυπα κείμενα. Περιέχει 2 βιβλία (με τις εισαγωγές των βιβλίων της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και 6 cd-mp3 διάρκειας 100 ωρών (περιέχουν την ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης στη δημοτική και της Καινής Διαθήκης τόσο στο αρχαίο ελληνικό κείμενο κατά την Πατριαρχική έκδοση του 1904, όσο και στη μετάφραση στη δημοτική). Πώς θα το ακούσετε: Σε οποιοδήποτε Η/Υ, συσκευή αναπαραγωγής Mp3, στο dvd player και στο κινητό τηλέφωνο αφού το αντιγράψετε στην μνήμη του. Τα 2 βιβλία είναι 87 και 58 σελίδων. 22,00 € /17,60 €

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ MP3-Βιβλίο +Διπλό cd (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Πολυτελής καλαίσθητη κασετίνα που περιέχει: βιβλίο στοιχείων σύντομης εισαγωγής στη Καινή Διαθήκη και Ηχογραφημένη έκδοση της Κ.Διαθήκης στη Δημοτική (εγκεκριμένης από την Εκκλησία) σε 2 ψηφιακούς δίσκους διάρκειας 22 ωρών σε format mp3. Διαβάζει ο π.Ραφαήλ. Με Μουσική επένδυση. Αναπαράγεται σε οποιαδήποτε mp3 player ή σε σύγχρονα CD/DVD Player και οποιονδήποτε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Μπορείτε να κατεβάσετε για να ακούσετε ως δείγμα το 21ο κεφάλαιο του Ιωάννη κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας "Αποθήκευση" ΕΔΩ. 9,00 € /7,20 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΣΕΠΗΣ-ΒΑΜΒΑ (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Η μετάφραση στη καθαρεύουσα του αρχιμανδρίτη Νεοφύτου Βάμβα. Με μαλακό πλαστικό εξώφυλλο από βινύλιο. 738 σελ. 2,50 € /2 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ-ΚΡΙΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ NESTLE ALAND. Το κριτικό-επιστημονικό κείμενο της Καινής Διαθήκης με βάση τα αρχαιότερα χειρόγραφα και την επισήμανση σε υποσημειώσεις τις διαφορετικές αποδόσεις άλλων χειρογράφων, τώρα και σε μεγάλα γράμματα για να είναι ευανάγνωστη. Σκληρό δέσιμο. Κανονικό σχήμα 30,00 € -Μεγαλογράμματη 57,00 €

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.Από τούς πανεπιστημιακούς καθηγητές Π.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, Ι.ΓΑΛΑΝΗ, Γ.ΓΑΛΙΤΗ, Ι.ΚΑΡΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟ. 13,00 € /10,40 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ στην δημοτική γλώσσα της Βιβλικής Εταιρίας. Κανονικό σχήμα. Μαλακό εξώφυλλο. 5,50 € /4,40 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ στη δημοτική γλώσσα, της Βιβλ.Εταιρίας σκληρόδετη. 6,50 € /5,20 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ στη δημοτική της Βιβλικής Εταιρίας-σχήμα τσέπης, Χάρτινο εξώφυλλο. 2,70 € / 2,15 € (20%)

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΣΧΗΜΑ ΤΣΕΠΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). 750 σελ. 3,50 € /2,80 € (20%)

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΣΕΠΗΣ (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ) Στη Δημοτική. Με πολύ λεπτό χαρτί και με μαλακό πλαστικό εξώφυλλο. 1006 σελ. 4,50 € /3,60 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ -ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥ-CITY BIBLES. Μετάφραση από το κριτικό κείμενο NESTLE ALAND 27η έκδοση. Σχήμα Τσέπης. 742 σελ. 4,00 €

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Μετάφραση. Με πλαστικό εξώφυλλο. 9,00 € / 7,20 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (ΚΕΙΜΕΝΟ / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ) ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ –ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Μεγάλο Σχήμα. Μαλακό πλαστικό εξώφυλλο. 16,00 € /12,80 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ - ΕΛΛ.ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Κείμενο και Μετάφραση στη Δημοτική, εγκεκριμένη από 3 Πατριαρχεία και την Εκκλησία της Ελλάδος. Με εισαγωγή σε κάθε βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Έκδοση δερμάτινη, χρυσόδετη, με ειδική θήκη. Εξώφυλλο και θήκη είναι σε μαύρο χρώμα. 26,60 € /21,30 € (20%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ κείμενο & μετάφραση στην απλή καθαρεύουσα (των 4 καθηγητών) από τούς καθηγητές Β.Βέλλα,Ε.Αντωνιάδη,Α.Αλιβιζάτου, Γ.Κονιδάρη (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). 10,00 € / 8 € (20%)

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ κείμενο και μετάφραση στη δημοτική-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ορθ. Θεολόγου (ΣΤΑΥΡΟΣ). Μεγάλο Σχήμα, ευανάγνωστα γράμματα. 1135 σελ. 25,00 € /22,50 € (10%)

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (ΚΕΙΜΕΝΟ/ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ)-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΑΙΤΗΣ). Η μετάφραση ενσωματώνει πολλές νέες ερμηνείες βάση της σειράς του ίδιου θεολόγου-φιλολόγου ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ οι οποίες ερμηνείες εξομαλύνουν δυσκολίες του ιερού κειμένου. Μερικές φορές όταν ακόμα και μετά τη μετάφραση ο λόγος είναι δυσνόητος ο Ν.Σωτηρόπουλος θέτει εντός παρενθέσεως συνώνυμα ή επεξηγήσεις. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν δύο ερμηνείες, αναφέρει την άλλη σε υποσημείωση. Η μετάφραση είναι όσο δυνατόν πιστότερη και πλησιέστερη προς το ύφος του ιερού κειμένου, και καθιστά το ιερό κείμενο όσο το δυνατόν καταληπτότερο. Νέο σχήμα 14 χ 21 εκ. Σκληρόδετο. 1178 σελ. 12,85 € /11,50 €

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ-ΛΟΓΟΣ. Από την πίστη στην πρακτική εφαρμογή…Η Μαθητεία  μάς προσκαλεί ν’ αποκτήσουμε μέσα από τη μελέτη της Βίβλου τη γνώση και την κατανόηση πολλών θεμάτων. «Η Καινή Διαθήκη Μαθητείας», θέλει να βοηθήσει τον κάθε χριστιανό να αναπτυχθεί ως μαθητής. Καθοδηγεί τον αναγνώστη να μελετήσει 27 βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστης. Ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει παράλληλα τη ροή του αρχαίου κείμενου, της νεοελληνικής μετάφρασης και των ερμηνευτικών σημειώσεων που προσφέρουν κάτι παραπάνω από απλές πληροφορίες. Προκαλούν τον αναγνώστη να ψάξει και να βρει, με ποιον τρόπο οι βιβλικές αλήθειες μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή του. Εξειδικευμένες οδηγίες δίνονται στο τμήμα «Πρακτικά Βοηθήματα: Εφαρμογή των Δογμάτων στη Ζωή». Τα στοιχεία αυτά, μαζί με πολλά άλλα, κάνουν την «Καινή Διαθήκη Μαθητείας» ένα μοναδικό έργο. Βρείτε στις σελίδες της Κ.Δ. Μαθητείας: Σημειώσεις στις «βιβλικές σελίδες», Σύνοψη των Δογμάτων, Ιστορία των Δογμάτων, Πίνακας Παραπομπών των Δογμάτων, Εφαρμογή των Δογμάτων στη Ζωή, Εισαγωγές και Διαγράμματα για το κάθε βιβλίο της Κ.Δ., Παραπομπές, Συνοπτικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Κ.Δ., «Ταμείο» του Κειμένου της Κ.Δ. Η «Καινή Διαθήκη Μαθητείας» μάς βοηθάει να προοδεύσουμε σαν μαθητές, να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα το λόγο του Θεού, κι επίσης να θέσουμε την πίστη μας σε εφαρμογή. Είναι ένα βιβλίο για μια ολόκληρη ζωή μαθητείας. Διαμαρτυρόμενη έκδοση. Δεμένο. Σχήμα 25 χ 17,5 εκ. 2032 σελ. 28,00 €

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ-Π.ΤΡΕΜΠΕΛΑ (Ο ΣΩΤΗΡ). Η γνωστή έκδοση της Καινής Διαθήκης μετά συντόμου ερμηνείας μεταγλωττισμένη από την απλή καθαρεύουσα στην δημοτική. Την μεταγλώττιση της ερμηνείας εκπόνησε ομάδα θεολόγων και φιλολόγων της Αδελφότητας Ο ΣΩΤΗΡ και εγκρίθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράρτημα με έγχρωμους χάρτες. Σκληρό δέσιμο. 1152 σελ. 13,00 € /11,70 €

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (Κείμενο/Ερμηνευτική Απόδοση)-ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΛΙΤΣΑΡΑ (ΖΩΗ). Αποδίδεται όσο το δυνατόν ακριβέστερον και δια βραχέων το νόημα των θεοπνεύστων κειμένων. Προτάσσονται σύντομαι επιγραφαί εις την αρχήν εκάστου κεφαλαίου. Τα λόγια του Κυρίου όπως και των διαλόγων, τίθενται εντός εισαγωγικών. Απαραίτητα δε τινά διαφωτιστικά και οικοδομητικά σχόλια τίθενται εντός παρενθέσεως. Περιέχει Λεξικόν μερικών των κυριωτέρων ονομάτων και πραγμάτων της Κ.Δ. με μικράν ανάλυσιν και Χάρτες. Και Πίναξ των κατά Κυριακάς και εορτασίμους ημέρας αναγινωσκομένων περικοπών. Σκληρό δέσιμο. 989 σελ. 14,00 € / 12,60 €

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ-Μετάφραση Αρχιμανδρίτη Ν.ΒAMBA (ΜΑΡΑΝΑΘΑ). Κανονικό Σχήμα. 738 σελ. 8,00 €

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ στη Δημοτική, από τη Βιβλική Εταιρία. Μαζί με τα Δευτεροκανονικά. Σχήμα 17,5 χ 25 εκ. Σκληρόδετη. 18,50 € / 14,80 € (20%)

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ (5 ΤΟΜΟΙ)- ΖΩΗΣ. Το κείμενο των Ο΄ μαζί με την ερμηνεία του θεολόγου Ιωάννη Κολιτσάρα. Κείμενον-Σύντομος Απόδοσις του Νοήματος- Γενική Εισαγωγή- Ειδικαί Εισαγωγαί εις έκαστον βιβλίον- Διαίρεσις εις ενότητας μετά επιγραφών -Παραπομπαί εις Καινήν Διαθήκην- Εικόνες και Πίνακες. Δείγμα της εργασίας: Ησαΐας 53,3-5-  "Αλλά το πρόσωπόν του ήτο καταφρονημένον, χωρίς τιμήν και δόξαν. Υπελείπετο ως προς την ωραιότητα και την ευπρεπή εμφάνισιν μεταξύ όλων των ανθρώπων. Αυτός ήτο άνθρωπος πληγωμένος, άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει να βαστάζη και να υπομένη ταλαιπωρίας και πόνους. Αντικείμενον αποστροφής έγινε το πρόσωπον του, εδέχθη εξευτελισμούς και ταπεινώσεις εκ μέρους των ανθρώπων. Τον ελογάριασαν σαν να μη υπήρχεν. Αυτός όμως φέρει επάνω του το βαρύ φορτίον των αμαρτιών μας. Εβυθίσθη στον πόνον και την οδύνην, και ημείς εν τη πλάνη μας ενομίσαμεν, ότι αυτός ευρίσκετο εις την οδυνηράν αυτήν πληγήν και συμφοράν, επειδή ετιμωρείτο εκ μέρους του Θεού δι' ίδικάς του αμαρτίας. Αυτός όμως ετραυματίσθη δια τας ιδικάς μας αμαρτίας, εταλαιπωρήθη και υπέφερε δια τας ανομίας μας. Παιδευτική τιμωρία έπεσεν επάνω του δια την ιδικήν μας ειρήνην και σωτηρίαν. Χαρις δε εις την πληγήν εκείνου ημείς εθεραπεύθημεν". 2864 σελ. Τιμή κάθε τόμου 15,00 €. Όλη η σειρά 5 τόμων 75,00 € / 65 €

ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

THE INTERLINEAR BIBLE (HEBREW-GREEK/ENGLISH)-JAY GREEN. Επίτομη Αγία Γραφή διάστιχη, που έχει λέξη προς λέξη μετάφραση στα αγγλικά το πρωτότυπο κείμενο από κάτω ακριβώς από τις λέξεις του κειμένου. Κωδικοποιημένες με τους αριθμούς του Strong. Χρήσιμο εργαλείο για να ερευνήσετε τις λεπτές αποχρώσεις και τις έννοιες της αρχικής βιβλικής γλώσσας. Περιλαμβάνει επίσης την κατά γράμμα μετάφραση της Αγίας Γραφής στα αγγλικά στην εξωτερική στήλη. Ογκώδης τόμος. Σκληρό δέσιμο 960 σελίδων. 80 €

ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΑΞΕΙΣ-ΨΑΛΜΟΙ-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ στα ΑΛΒΑΝΙΚΑ. Σκληρόδετο. 352 σελ. 6,60 €

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ (ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ). Σχήμα Τσέπης. 65 σελ. 1,00 € /0,80 €

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ. Κάθε μέρα διαβάζετε επιλεγμένα κομμάτια από την Καινή Διαθήκη σε κείμενο και μετάφραση, μαζί με πατερικά αποσπάσματα στη δημοτική, ώστε να οικοδομείστε πνευματικά ως πολυάσχολος άνθρωπος των ημερών μας. 412 σελ. 8,00 €

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ & ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ)-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Στην παρούσα έκδοση του «Ψαλτηρίου» χρησιμοποιήθηκε ως βάση το κείμενο της έκδοσης που επιμελήθηκε ο αείμνηστος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Μπρατσιώτης και κυκλοφορεί ως σήμερα με έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την έκδοση του παρόντος τόμου ολοκληρώνεται η τριλογία των λειτουργικών εκδόσεων της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, που ξεκίνησε με την κυκλοφορία του «Εκλογαδίου», το οποίο περιλαμβάνει κείμενο και μετάφραση των λειτουργικών αναγνωσμάτων από την Καινή Διαθήκη όλου του εκκλησιαστικού έτους, και συνεχίστηκε με την ανάλογη για τις περικοπές από την Παλαιά Διαθήκη έκδοση του «Προφητολογίου». Σκληρόδετο. 10,00 € /8,00 € (20%)

ΨΑΛΜΟΙ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ/ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ- ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΛΙΤΣΑΡΑ. Εύχρηστο σχήμα. Σκληρό δέσιμο. 448 σελ. 9,00 €

ΨΑΛΜΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ -Μετάφραση Αρχιμανδρίτη Ν.ΒAMBA (ΜΑΡΑΝΑΘΑ). Κανονικό σχήμα. 225 σελ. 5,00 €

ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ -ΒΙΒΛΙΟ+2 CD MP3-ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Το βιβλίο των Ψαλμών στη δημοτική μετάφραση από το εβραϊκό πρωτότυπο και δύο cd με την ανάγνωση των Ψαλμών τόσο από το κείμενο των Εβδομήκοντα όσο και από τη γνωστή μετάφραση της Βιβλικής Εταιρίας στη δημοτική γλώσσα εγκεκριμένη από την Εκκλησία. Το έργο διάρκειας περίπου 11 ωρών, είναι επενδυμένο με πρωτότυπη μουσική που συνετέθη ειδικά για το σκοπό αυτό με τη χρήση και παραδοσιακών τοπικών οργάνων ανάλογων προς τα Βιβλικά όργανα της εποχής των Ψαλμών. Εδώ μπορείτε ως δείγμα τον 1ο Ψαλμό στη δημοτική. Σκληρό δέσιμο. 258 σελ. 12,00 € /9,60 € (20%)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΟΣΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στη δημοτική,κείμενο-μεταγλώττιση, Εκδ.Βίβλος. Από 3,00 € μόνο 0,50 € Για ποσότητα 10 και άνω μόνο 0,20 € έκαστο.

Τελευταία Ενημέρωση: 9-1-2017