ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Για επικοινωνία πρωινές ώρες το σταθερό 2103801718 και τις άλλες ώρες το κινητό τηλέφωνο 6977831531. Ή στέλνετε email στο erevnitis@yahoo.com ή sms στο 6977831531.

Διεύθυνση: Μανώλης Καλομοίρης, Κατακουζηνού 10, 2ος όροφος, 10677 Αθήνα

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ: Βρισκόμαι κοντά στη πλατεία Κάνιγγος και η Κατακουζηνού είναι κάθετος δρόμος στην Θεμιστοκλέους 15 και πρώτος παράλληλος της Ακαδημίας (με κατεύθυνση προς τα κάτω). Είμαστε στον 2ο όροφο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΕΛΤΑ: κόστος 3,80 € ως 3 κιλά (μετά 0,50 € το κιλό)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ με κούριερ BIKE MESSENGERS μόνο για Αττική: κόστος 3 € ως 2 κιλά (μετά 0,50 € το κιλό)

Δείτε το χάρτη που ακριβώς είμαι

Μανώλης Καλομοίρης

Κατηγορίες Βιβλίων:

ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ | ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ| ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ | ΒΙΒΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ | ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ |

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ | ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΛΑΤΡΕΙΑ | ΘΕΟΛΟΓΙΑ | ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ | ΙΣΡΑΗΛ- ΕΒΡΑΙΟΙ - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΛΕΞΙΚΑ | ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ | ΠΑΙΔΙΚΑ | ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!! |

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ | ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ | ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ -ΤΟΜΟΣ Α -DR.MARILYN HICKEY. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ. Ένα πρόσωπο…Πράττει μια συγκεκριμένη αμαρτία…(βία, αλκοολισμός, ναρκωτικά, σεξουαλική αμαρτία κ.τ.λ.). Έως ότου…Αυτό γίνεται τρόπος ζωής. Δημιουργώντας ένα οχύρωμα, η αμαρτία γίνεται μια αδυναμία προς κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Αυτή η συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται συνεχώς… Επιτρέπει στον Διάβολο να αποκτήσει τον έλεγχο στην ψυχή μας (μυαλό, συναισθήματα, ελεύθερη θέληση). Αυτό συνεχίζεται στη ζωή του συγκεκριμένου ατόμου, καθώς και στις μέλλουσες γενεές καταλήγοντας σε… Γενεαλογική Κατάρα. 162 σελ. 10,00/8,00 € (20%)

ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ -ΤΟΜΟΣ Β -DR.MARILYN HICKEY. Δε χρειάζεται να φοβάστε πως ο Σατανάς θα σας δέσει με τις ίδιες αμαρτίες και ανομίες που παγίδευσαν τους προγόνους σας. Τα λάθη των παλαιοτέρων γενεών δε χρειάζεται να περάσουν σ’ εσάς και τα παιδιά σας. Η Marilyn Hickey, σ’ αυτό το βιβλίο, θα σας δείξει πως να συντρίψετε τη γενεαλογική κατάρα που προκαλεί καταστροφές, ασθένειες και αποτυχίες στην οικογένειά σας. Μπορείτε σήμερα να ανοίξετε δρόμο σε νέες ευλογίες, για σας και τα παιδιά σας. 164 σελ. 10,00/8,00 € (20%)

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-τ.ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ. Πύρινα άρθρα για την απελευθέρωση της Εκκλησίας εκ των δεσμών του κράτους. Υπέρ του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας. 214 σελ. 20,00/ 15,00 € (25%)

ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ -JACQUES GUILLET (ΠΟΡΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ). ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ - Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΑ - Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το βιβλίο αυτό θέλει να βοηθήσει εκείνους που πιστεύουν, ώστε να έχουν μια πιο σωστή αντίληψη για το πώς ο Θεός «μιλάει» μέσα από τις σελίδες της Αγίας Γραφής. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αγία Γραφή είναι «θεόπνευστη»· ότι η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη μαζί περιέχουν τη «Θεία Αποκάλυψη», που λέμε ότι είναι ο «Λόγος του Θεού». Όλα αυτά όμως μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση. Οι άνθρωποι που έγραψαν τη Βίβλο δεν έγραφαν «καθ’ υπαγόρευση», αυτά που έγραφαν είναι και δικός τους λόγος. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι μέσω αυτών των κειμένων είναι ο Θεός που μιλάει; Το ερώτημα αυτό είναι ασφαλώς ουσιαστικό για την πίστη μας. Από την απάντηση που θα δώσουμε εξαρτάται ο τρόπος με τον οποίο θα διαβάσουμε την Αγία Γραφή, αλλά επίσης και ο τρόπος με τον οποίο θα κοιτάξουμε τον κόσμο. 128 σελ. 8,00 €

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ -DOMINIQUE BEAUFILS, ΙΑΤΡΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΡΗΣΙΑ). Ο συγγραφέας κάνει καίριες επισημάνσεις και μιλάει για πράγματα πολύ σημαντικά, τα οποία φοβόμαστε να προσεγγίσουμε όπως π.χ. για το μυστήριο που ενυπάρχει στην ασθένεια και στο θάνατο όπως και στη ζωή. Για το πνευματικό νόημα της ασθένειας. Μιλάει για τις δοκιμασίες, τις οποίες ο Θεός παραχωρεί ως δωρεές. Μιλάει ακόμη για τον άνθρωπο που μπορεί να προσευχηθεί για κάποιον άρρωστο ή για τη δική του υγεία, σπάνια όμως το κάνει για να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού, ώστε να σηκώσει τη δοκιμασία· και έχει δίκιο στο ότι, όταν λέμε «γενηθήτω το θέλημά σου», συνήθως εννοούμε να γίνει το δικό μας θέλημα. Ένιωσα ότι είναι ένα βιβλίο που έπρεπε να γραφεί. Βιβλίο με τόση καθαρότητα, με τόση σαφήνεια, με τόση αγιογραφική θεμελίωση, βιβλίο που βλέπει την αλήθεια του ανθρώπου σε όλο το θεολογικό του βάθος και όχι επιφανειακά. Είναι ένα βιβλίο για τον καθένα μας, τον ιερωμένο, τον ιατρό, τον ασθενή ή τον υποψήφιο ασθενή, το συγγενικό του περιβάλλον. 400 σελ. 17,00 €

ΕΣΟΔΕΙΕΣ ΚΥΡΙΟΥ -ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ (ΠΑΡΡΗΣΙΑ). Οι νίκες του Χριστού στην πορεία των αιώνων. Απάντηση στη "Νέα Εποχή". Ο Άγιος Νικόλαος με αφορμή τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς της εποχής του για την προσπάθεια κάποιων κύκλων να επιβάλουν ένα "Νέο Κόσμο", μια "Νέα Εποχή" για όλη την ανθρωπότητα, καταπιάνεται με το ζήτημα αναλύοντας τους βαθύτερους λόγους μιας τέτοιας επιδίωξης. Το όλο θέμα έχει δύο σκέλη, το ένα είναι το υλικό και το άλλο το πνευματικό. Όλοι εκείνοι που τα λογαριάζουν και τα σχεδιάζουν όλα αυτά δε λαμβάνουν υπόψη τους ένα καθοριστικό παράγοντα που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Ο Κύριος συλλέγει τις Εσοδείες Του από τον αγρό αυτού του κόσμου κι έτσι επεμβαίνει ανάλογα με τη μείωση ή την αύξηση των σοδειών Του αποφασιστικά και ριζικά, αλλάζοντας τον ρου των πραγμάτων. Ο Κύριος ταυτόχρονα σέβεται την ελευθερία που έδωσε στον άνθρωπο, γι' αυτό πολλές φορές τον αφήνει να φθάσει ως το χείλος της καταστροφής, εκεί όπου διαλύονται οι αυταπάτες και η αλήθεια προβάλλει αναμφισβήτητη. Με οδηγό τον Ευαγγελικό λόγο και την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας αναλύει σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος. Μας δείχνει μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή πώς και κάτω από ποιες συνθήκες συλλέγει ο Κύριος τις Εσοδείες του. 120 σελ. 6,00 € /4,80 € (20%)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ (ΠΑΡΡΗΣΙΑ). Τα ερωτήματα που θέτει το βιβλίο είναι καυτά και επίκαιρα μια και οι πόλεμοι ουδέποτε σταμάτησαν...Ο Άγιος Νικόλαος μάς καλεί να προβληματιστούμε μαζί του και μαζί να ανιχνεύσουμε τις αιτίες των πολέμων. Αφού μόνον όταν εξαλείψουμε τις αιτίες μπορούμε να ελπίζουμε στο τέλος τους. Δε στέκεται τόσο πολύ ο Άγιος στις εξωτερικές αιτίες, όσο στις εσωτερικές και καθοριστικές αιτίες του πολέμου. Οδηγός του η Αγία Γραφή και η Ορθόδοξη Παράδοση που κατέχουν τη βαθύτερη αλήθεια του ανθρώπου και είναι σε θέση να μας δώσουν πλήρη εικόνα τόσο για την ασθένεια του πολέμου όσο και για τη θεραπεία του. 224 σελ. 12,00 /9,60 € (20%)

ΕΑΝ -AMY CARMICHAEL (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Το ΕΑΝ μπορεί να αποβεί έναυσμα για της αγάπης το ξανάναμμα σε πολλές καρδιές. Θέμα του είναι η θεϊκή αγάπη που πάντοτε υπήρξε ακένωτη πηγή εμπνεύσεων για τους πιστούς. Το Α μέρος αναφέρεται στη σπουδαιότητα της αγάπης χαρακτηρίζοντάς τη το μεγαλύτερο από τα αιώνια πράγματα. Στο Β μέρος ελέγχονται διάφορες εκδηλώσεις της ζωής του πιστού υπό το φως της αγάπης του Γολγοθά. Κάθε κεφάλαιο αρχίζει με το υποθετικό ΕΑΝ και τελειώνει με την θλιβερή επωδό: "τότε δεν ξέρω τίποτε για την αγάπη του Γολγοθά". Τα αλλεπάλληλα ΕΑΝ σε πολιορκούν, εκπορθούν την καρδιά, διεισδύουν και διερευνούν τα βάθη, εξιχνιάζουν τις προθέσεις, φωτίζουν και φλογίζουν. Για τη συγγραφέα ο Σταυρός του Γολγοθά αποτελεί την έκφραση και την περίτρανη απόδειξη της αιώνιας αγάπης του Θεού. Τα λόγια του βιβλίου αυτού είναι πύρινα γιατί πήγασαν από καρδιά που ένιωσε, γνώρισε και έζησε την αγάπη του Θεού. Η διαρκής διακαής επιθυμία της Έμυ Καρμάικλ ας γίνει ασίγαστη ικεσία μας στον Θεό: " Κύριε άφησε τη φλόγα της μεγάλης σου αγάπης να λάμπει σ' όλόκληρο το είναι μου". 88 σελ. 4,00 / 2,00 € (50%)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ -DAVID JAFFIN (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Αφιερωμένο σε αυτόν που ψάχνει να βρει τον αναστημένο Χριστό. Κηρύγματα ενός Εβραίου ακαδημαϊκού που ανακάλυψε τον ζωντανό και αναστημένο Χριστό στη ζωή του. Περιέχει: Συνάντηση με τον Αναστημένο Χριστό, Προς Εμμαούς, Ο Θωμάς, Ο Πέτρος στη λίμνη της Γεννησαρέτ. Στα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιεί συχνά το εβραϊκό του υπόβαθρο πλουτίζοντας την ανάλυσή του και όλα καταλήγουν σε πρόσκληση να πάμε προς τον Χριστό. 68 σελίδες. 5 / 3,00 € (40%)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ -DR. KURT KOCH (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Βιβλίο που πραγματεύεται από βιβλική πλευρά και την εμπειρία του συγγραφέα τα φαινόμενα του αποκρυφισμού και του δαιμονισμού καθώς και την απελευθέρωση που προσφέρει ο Χριστός. Περιέχει: ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (Αρρώστια και δαιμονισμός, Είδη αποκρυφιστικών ενεργειών, Αποτελέσματα της πνευματικής επιβάρυνσης, Θεραπείες με μαντική συνδρομή, Χαρακτηριστικά του Δαιμονισμού κλπ), ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (Η σημασία της ιατρικής, Ιησούς ο γιατρός των ανιάτων, Η μεγαλοπρέπεια εκείνων που υποφέρουν κλπ), ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (Νίκη στο όνομα του Ιησού, Στάδια συμπαράστασης, Προσταγή στο όνομα του Ιησού, Η πανοπλία, Πραγματοποίηση της νίκης κλπ). 96 σελ. 5,00 / 3,00 € (40%)

ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ -ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΟΕΣ). Το έργο του Αγίου Νικολάου (Βελιμίροβιτς) της Σερβίας «Περί νόμου του Θεού» αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά και σημαντικά του έργα, που μας θέτει μπροστά σε μία σωρεία ερωτημάτων γύρω από το νόμο, τη φύση και τον άνθρωπο. Υπάρχει φυσικός νόμος; Υπάρχουν δύο νόμοι που κινούνται παράλληλα, ο ηθικός και ο φυσικός; Τί ρόλο διαδραματίζουν οι ιστορικοί νόμοι, οι κοινωνικοί, οι πολιτικοί και ποιά η θέση του ηθικού νόμου του Θεού; Ποιοί νόμοι εν τέλει διέπουν το σύμπαν, τον άνθρωπο και την κοινωνία; Υπάρχει κάτι σταθερό σ’ έναν κόσμο όπου το τυχαίο και η πιθανότητα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις σύγχρονες επιστήμες; Οι εκδόσεις «Χρόες» παραδίδουν αυτό το υπέροχο έργο του Αγίου Νικολάου της Σερβίας για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα με την ελπίδα ότι θα γίνει και πάλι αφορμή για ένα νέο διάλογο με τις επιστήμες που σήμερα έχει γίνει επιτακτικότερος. 188 σελ. 12,30 €

ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ- WITNESS LEE (LIVING STREAM MINISTRY). Το βιβλίο παρουσιάζει πολλές πρακτικές αρχές που ανοίγουν το δρόμο στους πιστούς για να προοδεύσουν στην χριστιανική τους πορεία. Το βιβλίο αυτό προμηθεύει βαθιά πνευματική γνώση και πρακτικά παραδείγματα για να βοηθήσουν στην απόλαυση της πλούσιας σωτηρίας μας από τον Θεό ώστε να εκπληρωθεί η επιθυμία της καρδιάς Του. Περιέχει: Οι καθαροί στην καρδιά, Να αφαιρέσουμε όλα όσα καλύπτουν το φως, Το πρώτο βήμα μετά τη σωτηρία- να αποβάλουμε το προζύμι, Να ομολογούμε τις αμαρτίες μας και να ζητάμε φώτιση, Η αφιέρωση, Η αντιμετώπιση της συνείδησης, Να ζούμε σύμφωνα με τη συνείδηση και να ζούμε ενώπιον του Θεού, Για τους ανθρώπους αυτό είναι αδύνατο, αλλά για το Θεό όλα τα πράγματα είναι δυνατά, Είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα εν Χριστώ, Ορισμένες απαραίτητες αντιμετωπίσεις στην υπηρεσία του Θεού. 112 σελ. 5,00 €

Η ΘΑΛΑΣΣΑ -ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ (ΣΤΑΥΡΟΣ). Αφιερούται εις τους ταξιδεύοντας και εργαζομένους εν τη θαλάσση. Άρθρα και κηρύγματα περί θαλάσσης. Περιέχει: Η ΘΑΛΑΣΣΑ, ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΠΛΟΙΟΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ- ΔΥΣΚΟΛΙΑΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. 383 σελ. 20,00/ 15,00 € (25%)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ; ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΣ). Άρθρα που δείχνουν ότι η αληθινή ελευθερία δεν περιορίζεταισε ένα τομέα, αλλά απλώνεται σε όλο το πλάτος του ανθρώπινου βίου, βρίσκεται δε στην πιστή εφαρμογή της θείας διδασκαλίας του Κυρίου, του μόνου Ελευθερωτού σωμάτων και ψυχών. Περιέχει: Το πρόβλημα της ελευθερίας, Η αρχαία δουλεία, Η σύγχρονη δουλεία (Η δύναμη του ξίφους, Η εκμετάλλευση του εργάτη, Διατάζει το κόμμα, Διατάζει η μόδα, Διατάζει ο μαμωνάς κλπ), Ο Ελευθερωτής. 174 σελ. Κανονικά εξαντλημένο. Διαθέσιμο 1 αντίτυπο. 10,00 / 8,00 € (20%)

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ -ΣΑΛΙΒΕΡΟΥ. Θησαυρός Δαμασκηνού του Υποδιακόνου και Στουδίτου του Θεσσαλονικέως: μετά προσθήκης εν τω τέλει ετέρων Επτά Λόγων ψυχωφελεστάτων και της Εξηγήσεως του Πάτερ Ημών / επιμέλεια Ν. Π. Παπαδοπούλου πρωτοπρεσβυτέρου Αγ. Γεωργίου (Καρύτση) υφ' ου προσετέθη και σύντομος βιογραφία του Συγγραφέως. Ο Θησαυρός είναι μιά συλλογή τριάντα έξι λόγων σέ Δεσποτικές καί Θεομητορικές εορτές, σέ εορτές Αγίων, αλλά καί σέ Κυριακές τού Τριωδίου καί τού Πεντηκοσταρίου. Στό μέσον περίπου τής συλλογής (ως 15ος λόγος) υπάρχει καί ένας επικήδειος πού εκφωνήθηκε στήν κηδεία κάποιου άρχοντος καί τιτλοφορείται: «Διδασκαλία προτρεπτική περί τού μή σφροδρώς θρηνείν τούς τελευτώντας». 567 σελ. 14,00 €

ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ -ΑΓΑΠΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ -ΣΑΛΙΒΕΡΟΥ. Βιβλίον ωραιότατον, συνετεθέν εις Κοινήν των Γραικών Διάλεκτον παρά Αγαπίου μοναχού του Κρητός, του εν τω Αγίω Όρει του Άθω ασκήσαντος νεωστί μετά τυπωθέν, και εκ πολλών σφαλμάτων μετά πάσης επιμελείας εκκαθαρθέν. Σχήμα 17 χ 24 εκ. Σκληρόδετο. 494 σελ. 14,00 / 11,20 € (20%)

ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ- PAUL CARAM. Ένα βοήθημα που προσδιορίζει τα στοιχειώδη αλλά μέγιστα του Θεού. Σειρά Χριστιανικής Ωριμότητας – Μάθημα Πρώτο. Η περικοπή Παροιμίες 29:18 μας προειδοποιεί: “Όπου δεν υπάρχει (προοδευτική) όραση, ο λαός διαφθείρεται”. Αν ο οραματισμός του πιστού δεν είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένος, θα πλανάται στην πορεία της ζωής, και στο τέλος του ταξιδιού του θ’ ανακαλύψει πως έχει παρεκκλίνει κι έχει απομακρυνθεί από τον κατεξοχήν σκοπό του. Ας κάνουμε μια ανασκόπηση, κι ας τονίσουμε κάποια από τα κυριότερα θέματα της ζωής: Τι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, όταν φύγουμε απ’ αυτόν τον κόσμο; Πώς μπορούμε ν’ αποτιμήσουμε τον πνευματικό μας πλούτο; Πώς μπορούμε να μετρήσουμε την πνευματικότητα μας; Ποιο είναι το πρώτο καθήκον του ανθρώπου; Ποιες θυσίες εντυπωσιάζουν τον Θεό, και ποιες αρνείται; Ποιες είναι οι θυσίες που καταστρέφουν τον Σατανά; Τι είναι “χάρη”, και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να λάβουμε περισσότερη χάρη; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ωριμότητας; Ποια είναι τα “κλειδιά”, προκειμένου να φτάσουμε στην ενότητα και στη γνήσια αγάπη μεταξύ μας; Τι είναι πιο ενδιαφέρον – η αίσθηση της Παρουσίας του Θεού, ή η εκτέλεση του θελήματος Του; ΣΧΗΜΑ 21 Χ 29 εκ. 151 σελ. 15,00/ 10,00 € (33%)

ΔΥΝΑΜΙΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ- E. M. BOUNDS (ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ). Η εισαγωγή και η μετάφραση του βιβλίου από την αγγλική εκπονήθηκαν από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αμερικής και πρώην μητροπολίτη Κορίνθου, κυρό Μιχαήλ, το 1948. Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 20 αριθμημένα κεφάλαια, τα οποία στερούνται τίτλων, καθώς αποτελούν σειρά σκέψεων του συγγραφέα. Κάθε κεφαλαίου προηγείται και ένα ρητό ή σχόλιο για την προσευχή γενικά ή για το συγκεκριμένο βιβλίο. Το έργο αυτό πραγματεύεται την τέχνη της προσευχής. Μας δείχνει πώς πρέπει να προσεύχεται κάθε χριστιανός, είτε κατ’ ιδίαν είτε δημοσίως στους ιερούς ναούς. Η προσευχή μας εισακούγεται από τον Θεό όταν γίνεται όπως πρέπει να γίνει και με τον τρόπο που ευχαριστεί τον Κύριο. Μαλακό πλαστικό εξώφυλλο. Μικρό Σχήμα. 206 σελ. 6,00 €

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ- C.S.LEWIS (ΛΕΚΤΩΡ). Το βιβλίο "Το Πρόβλημα του Πόνου" έχει γραφτεί κυρίως για ανθρώπους που ψάχνουν ειλικρινά απάντηση στο Πρόβλημα του Κακού και του Πόνου. Πώς είναι δυνατό να συμβιβαστεί ένας αγαθός Θεός με την πραγματικότητα του πόνου και των ταλαιπωριών; Αν ήταν αγαθός θα επιθυμούσε να κάνει τα πλάσματά του ευτυχισμένα και αν ήταν παντοδύναμος θα το έκανε. Συνεπώς, είτε στερείται καλοσύνης ή δύναμης, ή και τα δύο. Σε αυτό το φαινομενικά οξύμωρο δίλημμα προσπαθεί να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου που δικαιολογημένα θεωρείται παγκοσμίως ως ο κατεξοχήν Χριστιανός απολογητής των τελευταίων δεκαετιών. 132 σελίδες. 10,00 € / 7,00 € (30%)

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΩΣ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ –ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑ. Πρόκειται για μία βιωματική προσέγγιση των δέκα εννοιών που περικλείονται στο γνωστό σε όλους μας “Πάτερ Ημών”. Καθώς αναλύεται σταδιακά, η Προσευχή αρχίζει να λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και αγιαστικά. Αρχίζει από το επίπεδο “ΠΑΤΕΡ” όπου ο μαθητής καλείται να αποκαταστήσει τη σχέση του με τις πατρικές μορφές μέχρι το επίπεδο “ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ”, το σημείο δηλ. της θέωσης. 273 σελ. Από 15,00 € τώρα μόνο 7,50 €!!

Η ΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ-THOMAS KEMPIS (ΚΑΛΟΣ ΤΥΠΟΣ). Το βιβλίο ΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ γράφτηκε τον 15ο αιώνα και κυκλοφορεί με επιτυχία πάνω από 5 αιώνες! Το βιβλίο περιέχει οδηγίες πνευματικής ζωής, συμβουλές για την πρόοδο στην εσωτερική ζωή, την εσωτερική παρηγοριά για τις θλίψεις, το μυστήριο της θείας ευχαριστίας και προσευχές. Ο συγγραφέας δεν περιορίζεται εξετάζοντας την ανθρώπινη καρδιά να βρει το κακό και να το υποδείξει, μα δίνει μαζί και το φάρμακο που γρήγορα και σίγουρα θα το θεραπεύσει. Δείγμα από το βιβλίο: Με την περισυλλογή και τον σκληρό αγώνα κατά του εαυτού μας θα κατακτήσουμε την ύψιστη αρετή. Δεν πρέπει να πιστεύουμε αμέσως τις διάφορες  διαδόσεις και να παρασυρόμαστε στην κακολογία. Ο αγώνας κατά των παθών χαρίζει την αληθινή ειρήνη της  ψυχής. Αν ελευθερωθείς από την περιέργεια για τη ζωή των  άλλων και στρέψεις όλη σου την προσοχή στην  καταστολή  των παθών, η ψυχή σου θα γεμίσει ειρήνη. Να παρακολουθείς άγρυπνος την πορεία σου και να  καταστέλλεις αμέσως τις επαναστάσεις της σάρκας. Να πολεμάς τις κακές σου κλίσεις και να δοξάζεις το  Θεό, γιατί έτσι μόνο θα αποκτήσεις ειρήνη και γαλήνη. Στη δημοτική. Σκληρόδετο. 307 σελ. 9,60 €

Η ΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ -ΘΩΜΑ ΚΕΜΠΗΣΙΟΥ (ΦΩΣ). Ένα κείμενο υψηλής πνευματικότητας για την χριστιανική ζωή και την αφιέρωση στον Θεό, του 15ου αιώνα. . Περιέχει : Συμβουλές για την πνευματική ζωή, Συμβουλές που πρέπει να απευθύνουμε στον εαυτό μας, Για την εσωτερική παρηγοριά, Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, Προσευχές. Στη δημοτική. Σκληρό δέσιμο 340 σελίδες. 8,00 €

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΙΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. Εσωτερική θεραπεία από την πικρία με βάση την χριστιανική πίστη από έναν χριστιανό ψυχολόγο. Μεγάλο Σχήμα. 142 σελίδες. 6,00 € / 4,50 €

ΟΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ (ΑΚΡΙΤΑΣ). Κείμενα εκκλησιαστικής αυτογνωσίας. Τα κείμενα και οι ομιλίες του τόμου αυτού ψηλαφούν την οδύνη του Σώματος του Χριστού, δηλαδή της Εκκλησίας μας, όπως αυτή αναδύεται μέσα από τις ατομικές και συλλογικές μας ατέλειες. Νοοτροπίες και στάσεις ασύμβατες με το εκκλησιαστικό φρόνημα, αλλά από πολύ καιρό εγκατεστημένες στην καρδιά του εκκλησιαστικού γίγνεσθαι, προκαλούν οδύνη που όμως έχει τη δυνατότητα να γίνει αφυπνιστική. Ταυτόχρονα θέλουν να καλέσουν σε ενότητα κληρικών και λαϊκών. Ενότητα στη διάγνωση των αρρωστημάτων, ενότητα στην από κοινού θεραπεία τους. Το βολικό ξεφόρτωμα της ευθύνης είναι πια παρελθόν και μόνο προσθέτει στην οδύνη μας. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε οι πιστοί με τον εαυτό μας είναι να μετατρέψουμε τις οδύνες σε ωδίνες. Ώστε να γεννηθεί ένα νέο και υπεύθυνο εκκλησιαστικό φρόνημα που θα συνδέσει την παράδοσή μας με το αδυσώπητο σήμερα και το απαιτητικό αύριο. 251 σελ. 14,00 €

ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ-π.EUGRAPH KOVALEVSKY (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ). Πώς μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να ζήσει μία ζωή προσευχής; Σε αυτό το βιβλίο, ο Eugraph Kovalevsky, επίσκοπος της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γαλλία, ασχολείται άμεσα με τα προβλήματα της προσευχής στο σημερινό κόσμο. Περιγράφει διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να ευελπιστεί ότι θα αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα προσευχής, ξεκινώντας από τους πρόποδες της λεκτικής προσευχής και καταλήγοντας στις υψηλές κορυφές αυτού που η Ανατολική Εκκλησία αποκαλεί, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Απόστολου Παύλου, "αδιάλειπτη προσευχή". Περιλαμβάνονται επίσης πρακτικές ασκήσεις αυτογνωσίας, μία βαθιά καθώς και εύστοχη ανάλυση της Κυριακής Προσευχής, όπως και σχολιασμοί πάνω στην Προσευχή του Κυρίου από τον Ωριγένη, τον Αγ. Κυπριανό Καρθαγένης, τον Αγ. Κύριλλο των Ιεροσολύμων και τον Αγ. Ιππόλυτο Ρώμης. 206 σελ. 12,00 €

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ (ΔΟΡΚΑΣ). Το πέταγμα ενός αετού στον ουρανό της αγάπης. Είναι δυνατόν κάποιος Χριστιανός να κάνει μια θυσία, αλλά την ώρα που θυσιάζεται να θεωρεί το κέντρο βάρους της θυσίας τον εαυτό του και να μην ενδιαφέρεται παρά μόνο για το άτομό του. Η ανδρεία του μπορεί να ταΐζει τον εγωϊσμό του κι η ευλάβειά του να μεγαλώνει την υπερηφάνειά του. Χωρίς αγάπη πραγματική, η αγαθοεργία γίνεται εγωϊσμός και το μαρτύριο πνευματική αλαζονεία. Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ που ηγήθηκε του χριστιανικού κινήματος των μαύρων κατά των φυλετικών διακρίσεων βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1964 και δολοφονήθηκε το 1968. Τον πονούσε η παραποίηση της διδασκαλίας του Χριστού και η μεταποίησή της σε τυποποιημένο μοντέλο εκκλησιαστικής ζωής. Οι αξιοθαύμαστες παρατηρήσεις του, δεν είναι προφανώς ανθρώπινα συμπεράσματα, αλλά εμπνεύσεις του Αγίου Πνεύματος σε μια καρδιά που λαχταράει τον Θεό και την αλήθεια του κι αγαπάει μέχρι θυσίας τους αδελφούς της. 143 σελ. 10,00 €

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΟΜΠΤΣΟΒΑ (1891-1945). Οι δια Χριστόν σαλοί ήταν οι άγιοι της ελευθερίας. Η ελευθερία μας καλεί, ενάντια σ' όλο τον κόσμο, ενάντια όχι μόνο στους ειδωλολάτρες, αλλά και σε πολλούς που αρέσκονται να λέγονται Χριστιανοί, να αναλάβουμε το έργο της Εκκλησίας σ' αυτό το δρόμο ο οποίος είναι και ο πιο δύσκολος. Και θα γίνουμε σαλοί δια Χριστόν, γιατί γνωρίζουμε όχι μόνο τη δυσκολία αυτού του δρόμου, αλλά και την απέραντη ευτυχία του να νιώθουμε το χέρι του Θεού σε ό,τι κάνουμε. (Αγία Μαρία Σκομπτσόβα ). Έσωσε πολλούς στην εποχή της, φτωχούς και πονεμένους Ρώσους πρόσφυγες, εγκατελειμένους σε ψυχιατρεία ή εξουθενωμένους στα ορυχεία της Ευρώπης, γυναίκες μόνες ή άκληρες, κι όταν άρχισε ο διωγμός των Εβραίων στη γερμανική Κατοχή, ευεργέτησε εκατοντάδες ή και χιλιάδες Εβραίους. Ήταν ασυμβίβαστη, δεν άντεχε τα ημίμετρα και γι' αυτό έπεφτε βαριά στα στομάχια πολλών, ιδίως στον εκκλησιαστικό χώρο. Ήταν μια λαμπρή θεολόγος που υπηρέτησε με γενναιότητα την πίστη της σε εφιαλτικούς καιρούς και είχε μαρτυρικό θάνατο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ στη Γερμανία το 1945. Το βιβλίο περιέχει και την βιογραφία της γραμμένη από τον Τζιμ Φόρεστ. 255 σελ. 18,00 €

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ-OSWALD CHAMBERS (CLC). Καθημερινά αναγνώσματα για όλες (365 ή 366) τις μέρες του χρόνου. Αυτή η συλλογή καθημερινών αναγνωσμάτων ασχολείται με κάθε άποψη της Χριστιανικής ζωής και υπηρεσίας και μας δίνει μια σαφή αντίληψη της αλήθειας του Θεού, όπως είναι μέσα στον Ιησού Χριστό, που μας παρακινεί να ζούμε απόλυτα και ολοκληρωτικά για τη δική Του δόξα. Αυτό το κλασικό βιβλίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1927 και παρέμεινε έκτοτε σε συνεχή ζήτηση. 372 σελ. 12,80 €

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ-ALPHONSE & RACHEL GOETTMANN (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ). Σε αυτό το βιβλίο, θα εξετάσουμε τις θεμελιώδεις πρακτικές της χριστιανικής εμπειρίας. Η δυσκολία στην παρουσίαση αυτών των «μεθόδων» είναι η αναπόφευκτη και τεχνητή αντιπαράθεσή τους, από τη στιγμή που η εσωτερική και οργανική συνοχή τους μπορεί να βρεθεί μονάχα μέσα στη ζωντανή Παράδοση. Όλες συγκρατούνται μαζί όπως συμβαίνει με ένα ζωντανό οργανισμό, το κάθε στοιχείο εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο στάδιο μέσα σε μία ζωή που έλκεται γύρω από τον άξονά της: τον Χριστό. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε μία μέθοδο που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να μην παραμείνει στην εξωτερική επιφάνεια ως ένας θεατής: τη μέθοδο της επανάληψης θεμελιωδών ιδεών. Το κάθε κεφάλαιο είναι μία νέα προσέγγιση στη μοναδική Πραγματικότητα. Αντί να απευθύνεται στη διάνοια, μιλάει μάλλον στην καρδιά. Αυτό το όραμα του Χριστιανισμού διδάσκεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τους αιώνες. Ο πρώτος συγγραφέας είναι Ορθόδοξος ιερέας στη Γαλλία και ο δεύτερος η πρεσβυτέρα σύζυγός του. Εμπνευσμένοι από ευγνωμοσύνη προς το Θεό που τους καταξίωσε να κατανοήσουν αυτό το εσωτερικό όραμα του Χριστιανισμού, παρουσιάζουν μια εύγλωττη ερμηνεία αυτού του δρόμου μεταμόρφωσης που θα αποτελέσει μια εκπληκτική αποκάλυψη για κάθε αναγνώστη που επιζητεί να εισχωρήσει στην κοινωνία με το Θεό μέσω του Χριστού. Παρουσιάζουν την ανακάλυψή τους ότι ο χριστιανισμός αποτελεί εκείνη την παράδοση που φέρει μαρτυρία για τη Νέα Διαθήκη που εντύπωσε ο Θεός στις καρδιές των πιστών. Τα ανθρώπινα όντα δεν θα χρειάζονται πια να διδάσκουν το ένα το άλλο σχετικά με το Θεό, γιατί Εκείνος θα αποκαλύπτει τον Εαυτό Του μέσα στις καρδιές τους (Ιερεμίας 31). 143 σελ. 10,00 €

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-τ.ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ (ΣΤΑΥΡΟΣ). Το βιβλίο έχοντας κέντρο του περιεχομένου του τον Σταυρό, θέλει να σταθμίσει την θρησκευτική και ηθική ζωή όχι με άλλα μέτρα, αλλά με τον σταυρό, να επισημάνει τις τεράστιες ελλείψεις μας, και να καλέσει με συντριβή καρδίας να ζητήσουμε όπως ο μετανοημένος ληστής το έλεος του Κυρίου. Τα σεπτά πάθη του Κυρίου, τα οποία εκούσια υπέρ ημών καταδέχτηκε, τα μαρτύρια των αγίων και των μαρτύρων της πίστεώς μας, παλαιών και νέων, ξεδιπλώνονται μπροστά μας και μας καλούν προς μίμηση, προς καλλιέργεια μιας εσωτερικής, μυστικής ζωής, η οποία σήμα φωτεινό και όπλο αήττητο και ελπίδα ακαταίσχυντο και μυστικό αστέρα άδυτο θα έχει τον Σταυρό. 239 σελ. 10,00 €

ΑΣΚΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ-ΑΒΒΑ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ). Μεταφρασμένο σε απλή καθαρεύουσα. 344 σελ. 6,00 €

ΜΕ ΠΙΡΣΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΑΖ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ. Η «εικονογράφηση» του σώματος με τατουάζ και το τρύπημά του για την τοποθέτηση στολιδιών (το αποκαλούμενο «πίρσινγκ»), είναι ένα από τα ισχυρά ρεύματα της μόδας τα τελευταία χρόνια, με θιασώτες της κυρίως τη νεολαία! Ωστόσο, όλα τους είναι παλιά, παμπάλαια, ακόμη δε και πρωτόγονα, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να φαίνονται καινούργια κι όσο αν κάποιοι άλλοι επιθυμούν μέσω αυτών να κάνουν την επανάστασή τους! Έχουν τις ρίζες τους σε αρχέγονες φυλετικές και θρησκευτικές παραδόσεις, είναι εμποτισμένα σαφώς με παγανιστικές ( = ειδωλολατρικές) ακόμη δε και αποκρυφιστικές αντιλήψεις. Στο παρελθόν συνδέθηκαν, βεβαίως, με το περιθώριο, ενώ σήμερα περισσότερο θέλουν να είναι ένας τρόπος έκφρασης διαφορετικής! Με το τατουάζ σφραγίζεται κανείς ανεξίτηλα με κάτι, ενώ με το «πίρσινγκ» τρυπιέται για κάτι! Στ’ αλήθεια τι ακριβώς συμβαίνει; Στο βιβλίο μας αυτό δίνονται σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Ναι! Σελ. 104. 3,20 € / 2,70 € (15%)

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ - PIERRE GIBERT (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ). Είναι ο Θεός ευσπλαχνικός; Είναι δίκαιος κριτής; Είναι αυστηρός παιδαγωγός; Αυθαίρετος δικαστής; Τι λέει η Βίβλος για την ευσπλαχνία; Υπάρχουν αντιφάσεις ή εξελίξεις σε όσα αφηγείται; Τι νόημα παίνρει η ευσπλαχνία του Θεού, στο μήνυμα των προφητών, στη διδασκαλία του Χριστού ή στο κήρυγμα του Παύλου; Στα ερωτήματα αυτά απαντά αυτό το βιβλίο. 121 σελ. 8,00 €

Τελευταία Ενημέρωση: 26-1-2017